Protest

Protest

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Έγκλημα και τιμωρία...





Το αίμα του Παύλου Φύσσα είναι ακόμα νωπό στο Κερατσίνι. Το αίμα ενός ανθρώπου που τόλμησε να υψώσει ανάστημα στο φασισμό άφησε το στίγμα του πάνω μας. Σε αντίθεση με όλους εμάς, που μας έμαθαν να φοβόμαστε, μας έμαθαν να καθησυχαζόμαστε, να αδιαφορούμε, να καθόμαστε "στα αυγά" μας, εκείνος δε φοβήθηκε. Και το τίμημα που πλήρωσε ήταν βαρύ...

Όπως βαρύ είναι και το ανάθεμα που πέφτει πάνω μας..Η ελληνική κοινωνία αποσυντίθεται..Αυτό εδώ και καιρό είναι δεδομένο. Όπως δεδομένο έπρεπε να είναι να έχουμε πετάξει οριστικά απ' την ζωή μας το φασισμό. Με τόσα δεινά που πέρασε ο ελληνισμός - και όχι μόνο βέβαια - ήταν κάτι παραπάνω από δέον να θάψουμε το τέρας του φασισμού. Αλλά εμείς δεν το θάψαμε...Το κοιμίσαμε. Και αυτό, αλίμονο, ξύπνησε!

Μέρες τώρα αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που όπλισαν το χέρι του δολοφόνου..πέρα απ' τη βλακεία του. Εκτός απ' τη ΧΑ μήπως είναι κι άλλοι οι ηθικοί αυτουργοί; Μήπως ηθικοί αυτουργοί είναι κι οι ψηφοφόροι της; Οι άνθρωποι που με περισσή αμέλεια δυνάμωσαν τους φασίστες..οι άνθρωποι εκείνοι που ξανάδωσαν οξυγόνο στο τέρας. Εκεί που λέω "μπα δε φταίνε αυτοί, ψήφισαν από οργή προς το σύστημα" , εκεί αντιλέγω "καλά δεν ξέρανε;". Αγνοούσαν οι ψηφοφόροι των Νεοναζί στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα, τα εγκλήματα του Ναζισμού στον κόσμο; Δεν κατάλαβαν οι υποστηρικτές τους ότι η μπουνιά του Κασιδιάρη στην Κανέλλη θα γίνει στο μέλλον κλωτσιά σε όποιον διαφωνεί μαζί τους;  Είναι άμοιροι ευθυνών εκείνοι που έβλεπαν το Χρυσαυγίτη να φωτογραφίζεται στους φούρνους του Νταχάου και δεν αντιλήφθηκαν περί τίνος επρόκειτο;  

Με την ίδια λογική που ο γερμανικός λαός το 1930 είναι ένοχος για τη δημοκρατική ανάδειξη του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος σε πρώτη δύναμη, είναι ένοχος όποιος δυναμώνει  το φασισμό. Οι ψηφοφόροι τους είδαν ξύλο σε γέρους, σβάστικες, απειλές σε διαφωνούντες, κυνηγητό μεταναστών, και τώρα μια δολοφονία. Μια δολοφονία!

Από δω και πέρα είναι κάτι παραπάνω από υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί. Όποιος υποστηρίζει ξεκάθαρα το φασισμό βάλλει ευθέως τη δημοκρατία. Και θα είναι βαρύς ο πέλεκυς που θα πέσει στα κεφάλια όλων αν ξαναζήσουμε σκοτεινές, ή φωτισμένες με δάδες, μέρες, όπως αυτές της δικτατορίας. Ευθύνη όλων μας είναι να πολεμήσουμε το τέρας, ευθύνη εκείνων που το ξύπνησαν να το ξαναβάλουν σε λήθαργο. 

Γιατί, δυστυχώς τελικά, η ιστορία επαναλαμβάνεται με τραγικό τρόπο.