Protest

Protest

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Στη χώρα του ότι να 'ναι...«Στον κόσμο τούτον θα 'σαι αρνί ή λύκος - αν είσαι αρνί σε τρων - αν είσαι λύκος τρως. Θεέ μου, δεν υπάρχει ένα τρίτο ζώο, καλύτερο, δυνατότερο;», αναρωτιόταν ο Νίκος Καζαντζάκης. Η απάντηση ήταν ο άνθρωπος, νομίζω, αλλά κάπου εδώ θα 'θελα να συμπληρώσω τον Καζαντζάκη. Είναι ο Πασόκος άνθρωπος κι ο Νεοδημοκράτης άνθρωπος το τρίτο είδος, το καλύτερο. Αυτοί που έχουν το χάρισμα να είναι λύκοι και ταυτόχρονα να προβάλλουν τους εαυτούς τους ως αρνιά στα κανάλια και στην κοινή γνώμη με την αρωγή των βουκόλων δημοσιογράφων τους.


Στη χώρα που γίνονται τα πιο απίθανα πράγματα και κάθε μέρα συμβαίνει και κάτι απρόβλεπτο, λοιπόν, έχουμε και πάλι εκλογές. Ενώ, λέει, οι "δημοκρατικές" δυνάμεις της χώρας έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να σχηματιστεί κυβέρνηση, εντούτοις απέτυχαν και φταίει ο κακός Τσίπρας γι' αυτό. Άμυαλη νεολαία..τι περιμένεις;;;

Ο Βενιζέλος, που έχει αυτοβαφτιστεί σωτήρας της χώρας πια, βγήκε προεκλογικά στην Πλατεία Συντάγματος, στην ίδια πλατεία που λίγες μέρες πριν είχε αυτοκτονήσει εξαιτίας της πολιτικής του κόμματος του ένας απελπισμένος άνθρωπος, και κάλεσε απ' το ίδιο μέρος που είχαν μιλήσει, λέει, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Παπανδρέου τον κόσμο(;;;) να ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Ωπ! Γιατί τον ανέφερα τώρα τον ιστορικό ηγέτη της παράταξης; Mea culpa...Ίσως ο Μπένι να θέλει να γίνει κι αυτός μια μέρα αεροδρόμιο σαν το συνονόματό του και τα κάνει όλα αυτά. Όπως και να 'χει ο λόγος του πια ξεπερνά τα όρια της λοιδορίας και αγγίζει το φάσμα της επιστημονικής μαλακίας. Στις 6 Μαΐου δηλαδή ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού και στις 10 μας δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σάπιο...Πότε πρόλαβε και σάπισε μέσα σε 4 μέρες;; Ας το βάζανε λίγο στη φορμόλη βρε αδερφέ...Όσο για τα στελέχη του που πάσχουν από κυβερνητισμό ας τους στείλει σε κλινική αποτοξίνωσης από την καρέκλα..Τι μας τους ξαναβάζει στα ψηφοδέλτια; Δίνεις τζιν στον αλκοολικό;;; Αστεία πράγματα..

Ο Σαμαράς, αφού μας είπε "λεφτά δεν υπάρχουν" προτού το πει στους ξένους, διατείνεται μέχρι σήμερα ότι θα κάνει τα πάντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση και διαρρηγνύει τα ιμάτια του γι' αυτό. Μάλλον έτσι εξηγείται το γεγονός ότι επέστρεψε τη διερευνητική εντολή μέσα σε 5 ώρες. Πέταξε γρήγορα από πάνω του το μπαλάκι για να κάνει μικροκομματικά παιχνίδια εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο φοβάται περισσότερο απ' όλους..Πλέον κι απ' το ΠΑΣΟΚ.

Το πιο εξοργιστικό στην όλη υπόθεση δεν είναι ότι βλέποντας τα τελευταία εκλογικά ποσοστά τους τα πάλαι ποτέ δύο μεγάλα κόμματα αγωνιούν μήπως πέσουν κι άλλο και γι' αυτό το λόγο κάνουν τέτοιο πόλεμο στον Τσίπρα, αλλά το γεγονός ότι το κάνουν με την αρωγή, τη στήριξη, την αβάντα των δημοσιογράφων. Ακόμα και σήμερα, δηλαδή, οι πελατειακές σχέσεις τους δεν έχουν τελειώσει.

Και θέτουν στον κόσμο εκβιαστικά διλλήματα περί χρεωκοπίας ή σωτηρίας, ευρώ ή δραχμής, λιτότητας ή ένδειας. Στηρίζουν ανεπαίσχυντα όλη την πολιτική τους στο δίλλημα που οι ίδιοι προξένησαν και δημιούργησαν. Και ποντάρουν στο φόβο του μισθωτού και του συνταξιούχου για να συνεχίσουν να κυβερνάνε. Αφού ήτανε τόσο μεγάλη ανάγκη η συγκυβέρνηση γιατί δεν το κάνανε μαζί με τον Κουβέλη; Πριν 6 μήνες το κάνανε με τον Καρατζαφέρη..Ακόμα να το πάρουν χαμπάρι ότι το σαθρό σύστημα που έφτιαξαν κατέρρευσε; Έτσι όπως το πάνε όχι πρωθυπουργό θα τον κάνουν τον Τσίπρα αλλά πλανητάρχη. Και θα ωθήσουν κι άλλο κόσμο στα άκρα και θα κάνουν μάγκες κι άλλους Μιχαλολιάκους.

Γιώργο, σου 'χω απάντηση στο " Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε". Και τα 2 τα καταφέραμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου