Protest

Protest

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ο Γιώργος είναι πονηρός…

Το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τις ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις προκάλεσε συγκρούσεις και τριβές στο ΠΑΣΟΚ καθώς και την αντίδραση της κοινής γνώμης και ο υπουργός Εργασίας αποφάσισε να αναθεωρήσει τη στάση του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβεί σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Τα ερωτήματα που γεννούνται τώρα είναι πολλά. Πρώτον, τι εννοεί ο υπουργός με τον όρο «διορθωτικές κινήσεις»; Δεύτερον, εάν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει λίγο πιο ελαστικό το πλαίσιο στο οποίο κινούνται αυτές οι αλλαγές, γιατί αυτό δεν έγινε εξαρχής και αποφασίστηκε μονομιάς να συνθλιβούν οι εργαζόμενοι; Τρίτον, οι κινήσεις αυτές γίνονται στη δίνη εσωκομματικών συγκρούσεων, στο φόβο των απεργιακών κινητοποιήσεων ή στο όνομα του σοσιαλισμού; Τέλος, γιατί αυτές οι ρυθμίσεις έγιναν με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος κι όχι νομοσχεδίου;

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για το συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς(αλήθεια τι δουλειά έχει εκεί δεξιός άνθρωπος;) και για να συζητήσει με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για τη Σκοπιανή ονομασία(ας αφήσουμε στην άκρη προς το παρόν τη «Μακεδονία του Βαρδάρη»). Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω λένε αλλά στην περίπτωση του Γιώργου δεν ισχύει. Ακόμα και όταν επιστρέψει από τας Αμερικάς ο Geoffrey δεν είναι σε θέση να επιβάλλει τάξη. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ένα υπερατλαντικό τηλεφώνημα στο Λοβέρδο και να του πει «Στάκα Μαν! Αναδιπλώσου κι όταν έρθω εγώ ανασυντασσόμαστε..» για τις εργασιακές ρυθμίσεις φοβούμενος τις αντιδράσεις των βουλευτών του και αποφασισμένος να προασπίσει την ενότητα της κυβερνητικής παράταξης. Όσο για τον έτερο εταίρο που λέγεται ελληνικός λαός, η αντιμετώπιση που έχει η νομενκλατούρα προς αυτόν είναι η εξής απλή. Δίνουμε εντολή - κατόπιν συνεννόησης - στους δημοσιογράφους να κατακλύσουν τα δελτία ειδήσεων και τον Τύπο με ένα κύμα φόβου για να καλλιεργήσουμε στους έλληνες την ιδέα των χαλεπών καιρών και των οικονομικών και κοινωνικών δυσχερειών. Στη συνέχεια, αφού τους προετοιμάσουμε για το χειρότερο, κι αφού σφυγμομετρήσουμε τις αντιδράσεις των σωματείων, των συνδικαλιστικών οργάνων και, γενικά, σύσσωμων των πολιτών, προβαίνουμε σε μία ανακοίνωση- διάψευση των όσων ακούστηκαν απ’ τα ΜΜΕ και σε λήψη μέτρων ελαφρώς ελαφρύτερων απ’ τα αναμενόμενα και σε συμφωνία με την ανοχή και την αντοχή της κοινής γνώμης.

Ο Γιώργος δεν το ξέρει και πολύ καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά με την πάροδο του χρόνου το μαθαίνει. Το ζήτημα είναι πως όλο και περισσότερο χάνει την επαφή και την επικοινωνία με τον ελληνικό λαό. Το παν γι’ αυτόν είναι να αφουγκραστεί τους πολίτες και να μην έρθει σε οριστική ρήξη μαζί τους. Αλλιώς θα πάει σύντομα να κάνει παρέα στον Καραμανλή στη Ραφήνα. Ως τότε το χειρίζεται αρκούντως έξυπνα αν σκεφτούμε τη μέχρι τώρα στάση του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου