Protest

Protest

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αφήσει τη δουλειά της ημιτελή. Συνέλαβε τους ληστές με τα καλάσνικοφ και άφησε ελεύθερους τους ληστές με τα νομοσχέδια. Εδώ και ένα τρίμηνο παρακολουθούμε στην Ελλάδα ένα ανεκδιήγητο σήριαλ με κεντρικό θέμα το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας που όμοιό του δεν ξανάγινε.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού λοιδορούν ανεπαίσχυντα εις βάρος του. Μιλούν στα ΜΜΕ και ανακοινώνουν με στόμφο ότι η χώρα είναι σε σωστή τροχιά κι ότι το 2012 θα παράγει πρωτογενές πλεόνασμα. Και γιατί να τους πιστέψουμε; Είναι οι ίδιοι που προ διετίας μοίραζαν ψευδείς υποσχέσεις διαδίδοντας ότι «Λεφτά υπάρχουν» και θα τα βρουν απ’ την εισφοροδιαφυγή. Είναι οι ίδιοι που αργότερα μας διαβεβαίωναν ότι η χώρα δε θα προσφύγει στο ΔΝΤ ενώ αυτό ήταν προαποφασισμένο. Είναι οι ίδιοι που μας διαβεβαίωναν ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο και τώρα προβάλλουν την εργασιακή εφεδρεία (που ακούστηκε αυτό; Λες και πρόκειται για ποδοσφαιρική ομάδα!) ως μόνη λύση. Είναι οι ίδιοι που μας διαβεβαίωναν ότι με το μεσοπρόθεσμο θα ξεμπερδέψουμε και συνεχίζουν να ανακοινώνουν νέες έκτακτες εισφορές. Ως πότε αναρωτιέμαι θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία;

Οι ίδιοι πολιτικοί δεινόσαυροι αδυνατούν να συνεννοηθούν και να συγκροτηθούν μπροστά στο κρίσιμο ιστορικά για το εθνικό μας μέλλον διάστημα και ασκούν καθημερινά τη χειρότερη μορφή ψυχολογικής βίας στον ελληνικό λαό. Τον απειλούν με τη χρεωκοπία και τον αναγκάζουν να πληρώνει ακόμα κι αν ζει σε κατάσταση ανέχειας (με την επί της ουσίας κατάργηση του αφορολόγητου).

Και μέσα σ’ όλα αυτά, αφού έχουν καταργήσει με το προστατευτικό κάλυμμα του νόμου δικαιώματα δεκαετιών κερδισμένα με αγώνες, έχουν το ανήκουστο θράσος να αποκαλούν την απεργία παράνομη και την κατάληψη καταστρατήγηση της δημοκρατίας. Τέρμα λοιπόν μ’ αυτή την καραμέλα! Τη δημοκρατία την καταστρατηγήσατε εσείς κύριοι προσκυνητές και γλείφτες της Τρόικας. Ο λαός απλώς ζητά να τον αφήσετε ήσυχο να ζήσει, να του επιτρέψετε να επιβιώσει και να μην πληρώσει τα δικά σας σπασμένα και κλεμμένα. Οι εργαζόμενοι ασκούν το μοναδικό όπλο που έχουν να διεκδικήσουν το δίκιο τους, την απεργία. Οι δρόμοι, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα υπουργεία θα καταληφθούν γιατί απλά ήρθε η ώρα να σηκωθείτε να φύγετε και να πάτε στα σπίτια σας, στο εξωτερικό, στη φυλακή ή όπου αλλού ανήκετε. Όχι πάντως στη βολή των καρεκλών εξουσίας που απολαύσατε αφειδώς τόσα χρόνια.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της γιατί τέτοια αντιμετώπιση από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έχει ματαδεί. Ο Υπουργός και οι παρατρεχάμενοι Δήμαρχοι του θα βάλουν λέει ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια και απειλούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα με απολύσεις! Που ακούστηκε η κυβέρνηση να οδηγεί το λαό σε διαμάχη μεταξύ του, να εκβιάζει εργαζομένους και να επιβάλλει τη βούληση της με κάθε κόστος; Αυτό συμβαίνει μόνο σε άλλα, μη δημοκρατικά καθεστώτα και παραπέμπει σε παλιές σκοτεινές εποχές.

Πρέπει δηλαδή να κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ ακόμα κι αν πεινάσει κι ο τελευταίος Έλληνας και μεταναστεύσει κι ο τελευταίος νέος; Το μήνυμα από το κύμα των απεργιών που κατακλύζει αυτές τις μέρες όλη τη χώρα είναι σαφές. Ο λαός δε σας θέλει άλλο.. Σας βαρέθηκε! Γι’ αυτό μην απαγκιστρώνεστε απ’ την εξουσία και σηκωθείτε και φύγετε προτού μιλήσει ο δημοκρατικός νόμος του δρόμου και αποχωρήσετε δια της βίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου