Protest

Protest

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Βάζει ο Τζέφρι τη στολή του



Αυτές οι εθνικές επέτειοι κάθε φορά με εκπλήσσουν. Τι ότι απελευθερωθήκαμε απ’ τους Τούρκους το ’40 έχω ακούσει, τι ότι επαναστατήσαμε κόντρα στους Γερμανούς την 25η Μαρτίου και άλλα πολλά μαργαριτάρια από παιδιά που τα βάζουν να κάνουν βήμα σε μια παρέλαση χωρίς καν να ξέρουν το λόγο, τι γιορτάζουν και ποιους τιμούν. Σήμερα η έκπληξη όμως ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Ο ελληνικός λαός σήμερα πέταξε έξω απ’ τις παρελάσεις τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες που είναι αυτοαποκαλούμενοι πατριώτες συγχρόνως.

Για να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ορισμένα πράγματα που πιθανόν είναι θολά μες στα μυαλά ορισμένων πρέπει να χρησιμοποιήσουμε άλλες μεθόδους. Φαίνεται ότι τα αυγά και οι μπουνιές δεν τους κάνουν τίποτα.

Κατ’ αρχήν, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που σήμερα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Τρίπολη κτλ.) πέταξε τους πολιτικούς έξω απ’ τις παρελάσεις. Δεν είναι ούτε μεμονωμένα περιστατικά, ούτε τραμπούκοι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ανθέλληνες που δε σέβονται τη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Είναι απλοί ‘Έλληνες πολίτες που είναι ικανοί να τιμήσουν τη μνήμη των προγόνων τους και να γιορτάζουν μια εθνική επέτειο, μια παρέλαση, χωρίς τους ψευτοπατριώτες επισήμους.

Κατά δεύτερον, το ΟΧΙ στους Ιταλούς το είπε ο ελληνικός λαός, όχι ο Μεταξάς. Ο Μεταξάς είπε στον Ιταλό πρέσβη Εμανουέλε Γκράτσι τη φράση «Alors, c'est la guerre» που σημαίνει «Λοιπόν έχουμε πόλεμο» αναλογιζόμενος τη στάση ενός λαού που έβραζε απ’ την ανάγκη για ελευθερία. Ο Μεταξάς δεν ήταν παρά ένας δικτάτορας. Γι’ αυτό κινήσεις σαν τη σημερινή του Καρατζαφέρη που πήγε στην κατοικία του Μεταξά για να πει μια ιστορική παπαριά δεν αρμόζουν στην ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα. Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν υπάρχει πια ούτε και η χούντα των Συνταγματαρχών κύριε Καρατζαφύρερ. Σταμάτα πια τις γελοιότητες.

Επίσης, εσείς οι βλάκες οι πολιτικοί καταλάβετε πλέον ότι δε σας χωρά ο τόπος και σταματήστε να κάνετε μεγαλεπήβολες δηλώσεις του τύπου «Δε σεβάστηκαν την εθνική επέτειο. Δεν είναι πατριώτες.» και άλλες τέτοιες γελοιότητες. Εσείς άραγε σεβαστήκατε τίποτα; Αν εξαιρέσουμε το μικρόφωνο και την τηλεοπτική κάμερα, τίποτα άλλο δε σέβεστε. Το χειμώνα του ’40-’41 πολέμησαν στην Πίνδο παλληκάρια βγαλμένα απ’ τα σπάργανα του λαού. Αυτοί έχυσαν το αίμα τους για να κυβερνάτε ανεπαίσχυντα εσείς σήμερα. Δεν πολέμησαν ούτε πολιτικοί, ούτε βουλευτές, ούτε Δημαρχαίοι. Όταν λοιπόν ο λαός δε σας θέλει στον εορτασμό της μνήμης των παππούδων του σεβαστείτε τη βούληση του και τη σπουδαιότητα της ημέρας και κλειστείτε σπίτια τας χωρίς να πείτε κουβέντα.

Αλλά μια ζωή στην ελληνική ιστορία αυτή η δουλειά γίνεται. Οι νέοι πολεμούν κι εσείς διεκδικείτε εξουσία. Οι κλέφτες κι αρματολοί σκοτώνονταν το 1821 στη Ρούμελη και στο Μοριά, αλλά οι προεστοί κι οι Κοτζαμπάσηδες έσπευδαν να κάνουν Εθνοσυνελεύσεις για να αναλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις και να μοιράζουν υπουργεία. Κι έτσι η ελληνική επανάσταση οδηγήθηκε σε εμφύλιο. Το 1945 που ο ελληνικός λαός γιόρταζε την απελευθέρωση του εσείς σπεύσατε να διεκδικήσετε μερίδιο εξουσίας κι οδηγήσατε το έθνος σ’ έναν καταστροφικό πολιτικό εμφύλιο πόλεμο. Μερικοί αδυνατούν να κατανοήσουν ότι το φρόνημα του λαού είναι υπεράνω πολιτικών παιχνιδιών και διαφωνιών. Όταν το 1940 οι κομμουνιστές παρακαλούσαν να βγουν απ’ τη φυλακή για να πολεμήσουν, το καθεστώς δεν τους έκρινε αρκετά πατριώτες.

Οι Έλληνες το 1940 πολέμησαν για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία. Σήμερα αιτούνται ένα άλλο αγαθό, τη δικαιοσύνη. Τη δικαιοσύνη που τους κατήργησαν με όλο το «δημοκρατικό» τους κάλυμμα οι κυβερνώντες. Μην ξανακούσω λοιπόν για έλλειψη πατριωτισμού, ανθελληνισμό και ασέβεια προς τους ήρωες. Αυτοί οι ψευτοεθνικιστές που κραυγάζουν σήμερα (και δεν εννοώ μόνο τους πολιτικούς) δεν είναι περισσότερο Έλληνες από μένα, ούτε πιο πατριώτες από μένα. Δεν είναι πιο πατριώτες απ’ τα Ελληνόπουλα των σχολείων που γύριζαν τα κεφάλια στους «επισήμους». Τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, το σωβινισμό, το ρατσισμό και το φασισμό τα βαφτίζουμε πατριωτισμό και εθνικό φρόνημα. Σα να ‘χουμε μπλέξει τις έννοιες μου φαίνεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου