Protest

Protest

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Μέλλουσα Μακεδονική Δημοκρατία της Αμερικής (Μ.Μ.Δ.Α.)

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι σε σημερινή του συνέντευξη σε σκοπιανό ιδιωτικό κανάλι ανέφερε ότι η εξ’ Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόταση για να ονομαστεί η χώρα του ως «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα τεθεί σε δημοψήφισμα αν και ο ίδιος είναι κατηγορηματικά αντίθετος μ’ αυτήν την ονομασία. Δεν τον έπιασε, φυσικά, κάποια κρίση δημοκρατικότητας το Γκρούεφσκι. Απλώς, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι ευκόλως προβλέψιμα και αναμενόμενα. Η πρόταση θα καταψηφιστεί, καθώς ο εμποτισμένος με φασιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις λαός των Σκοπίων επιθυμεί μόνο την ονομασία «Μακεδονία» για το νεότευκτο κρατίδιο του.
Ο Μπάρακ Ομπάμα πρότεινε πρόσφατα την προαναφερθείσα ονομασία(«Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας») στον έλληνα πρωθυπουργό ως συμβιβαστική λύση για το σκοπιανό ζήτημα. Εννοείται, βέβαια, πως δεν ενδιαφέρει την αμερικανική κυβέρνηση η ικανοποίηση αμφοτέρων των πλευρών. Απλώς οι Η.Π.Α. επείγονται να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ των δύο χωρών για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, μιας και θέλουν να μεταφερθεί το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στην ανατολική Μεσόγειο από την Πολωνία, την Τσεχία και τη Βαλτική, όπου αρχικά προοριζόταν να εγκατασταθεί. Μάλιστα, ήδη, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Τούρκοι έχουν αντιδράσει θετικά σ’ αυτήν την προοπτική.
Οι σκοπιανοί, αν και απόγονοι των πρώτων σλαβικών φυλών που κατέφθασαν στην περιοχή γύρω στον 6ο μ.Χ. αιώνα, αρνούνται αυτήν τους την ταυτότητα και θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων. Ιστορικά, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και το γνωρίζουν πολύ καλά και όλοι οι ιστορικοί και οι ιθύνοντες του κράτους τους. Είναι λογικό, όμως, οι εκάστοτε πολιτικοί ηγέτες τους να κατευθύνουν ιδεολογικά και να παραπλανήσουν ένα λαό που συνεχώς βρισκόταν σε αναζήτηση πολιτιστικής ταυτότητας. Μιας και έχουν, λοιπόν, πολιτικές διαφορές και με τους Σέρβους – με τους οποίους ταιριάζουν φυλετικά- και με τους Βούλγαρους- οι οποίοι εποίκησαν την περιοχή αυτή για πολλά χρόνια- η επιλογή της μακεδονικής ταυτότητας εξ’ αυτών ήταν ιδανική. Έτσι, οι αυτοαποκαλούμενοι ως μακεδόνες σκοπιανοί μοιάζουν ικανοποιημένοι απ’ τη γενική στήριξη των αμερικάνων στο ζήτημα της ονομασίας τους λησμονώντας ότι οι Η.Π.Α. είναι αυτές που οδήγησαν την ενωμένη Γιουγκοσλαβία στη διάλυση εξυπηρετώντας τα συμφέροντά των. Οι ίδιοι, οι οποίοι αργότερα βομβάρδισαν τη Σερβία, δημιούργησαν πέραν της Σλοβενίας , της Κροατίας , της Σερβίας ,της ΠΓΔΜ, της Βοσνίας, το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο, την Ερζεγοβίνη. Γέννησαν, δηλαδή, μικρά κρατίδια που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής τους - σε αντίθεση με τη μεγάλη κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία του Τίτο- για να ελέγχουν πλήρως την περιοχή των Βαλκανίων. Οι σκοπιανοί, προφανώς, βολεύονται μ’ αυτήν την κατάσταση γιατί με την προστασία, την αρωγή και τον έλεγχο των αμερικάνων αισθάνονται ασφαλείς.
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει αδιάλλακτη στάση ως προς τη σκοπιανή ονομασία όχι, όμως, για λόγους πατριωτισμού. Η ελληνική ιστορία είναι αυτή που είναι και κανείς δεν μπορεί ούτε να την αλλάξει ούτε να την κλέψει. Η μάχη που είναι ορθό να κερδηθεί πρέπει να είναι σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο για να ενισχύσει η χώρα μας το κύρος της διεθνώς. Όσο κι αν μας ενοχλεί, το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιείται εκτενώς στις διμερείς σχέσεις των Σκοπίων με πολλά κράτη εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό έγκειται στους λανθασμένους χειρισμούς των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων. Αργά η γρήγορα τα Σκόπια θα ενταχθούν και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ όσα βέτο κι αν ασκήσουμε. Και το πιο πιθανό είναι να ενταχθούν με μια ονομασία που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία μέσα. Εμείς δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Οφείλουμε να διατηρήσουμε την πολιτιστική μας ταυτότητα και να πορευθούμε τιμώντας την ιστορία μας. Ένας λαός με αλλοτριωμένη εθνική συνείδηση δεν είναι δύσκολο να μετατραπεί από Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε Μέλλουσα Μακεδονική Δημοκρατία της Αμερικής. Η Future Macedonian Republic of America (FU.MA.R.A.) θα συνεχίσει να αιθεροβατεί πολιτισμικά καθώς η παιδεία των υπηκόων της έχει χτιστεί με ΦΟΥΜΑΡΑ. Εμείς, ας παραμείνουμε έλληνες κι ας αφήσουμε τους άλλους να προσπαθούν να σφετεριστούν την ιστορία, τον πολιτισμό και το μεγαλείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου